Verslag 50 jarig jubileum

50 Jaar Koor “EigenWijs”  
Verslag van een Dag met een Gouden rand!!!    19-5-2019
Nee, geen klein gouden randje, maar gewoon een lekkere dikke gouden rand!!!
Deze  zondagochtend om 0.30uur had Duncan Laurence al het Eurovisie Songfestival gewonnen voor Nederland. Nu wij nog! Het 50 jarig koor EigenWijs onder leiding van dirigent Ruud Hoogeboom en pianist  Hans Weenink. Zou dat ook zo’n topper worden?
We waren best wel wat nerveus, een soort van gezonde spanning. Aan de kerk zou het niet liggen.
Zaterdagmiddag  was die al prachtig versierd met bloemstukken vol pioenen, standaards met  gouden ballonnen waarop het getal  50 stond genoteerd, gouden strikken met  groene toeven aan de kerkbanken,  slingers met muzieknoten…kortom een plaatje!
Dan,  tijdens het inzingen….de grote verrassing! De kerk stroomt vol, van voor tot achter!!!
Wat een mensen, wat een publiek! En dat allemaal voor ons, koor Eigenwijs!!! Het grootste cadeau die dag! Want we zingen graag, maar wat is het fijn als er ook mensen komen luisteren. We hebben ons best gedaan om er een hele mooie viering van te maken.
En dat lukte! Het thema van de viering was: “Wijsheid”. Hoe toepasselijk, aan ons wel besteed! Elma deed een pakkende feestpredicatie en Ingrid bedankte al onze fans voor hun komst. Ook de muzikale  toegiften bleken in de smaak te vallen.
Een lied (melodie: You’ll never walk alone) over het belang van sopranen, alten, tenoren en bassen om samen tot één mooi koor te komen.  Ruud bezong op de melodie van “Het dorp” het ontstaan van Eigenwijs  in het dorp Westwoud en we eindigden met een nieuwe uitbundige “Happy Birthday to you”. Na afloop van de dienst bleek dat veel mensen enthousiast , ontroerd  en er trots op waren  zo’n koor in hun dorp te hebben.
Een iemand gaf ons zelfs  “douze points”  om in de stijl van het  Songfestival te blijven. Een gevoel van saamhorigheid ontstond bij de nazit in de kerk onder het genot van een kop koffie en een heerlijk  gebakje  geregeld door de Schalm.
Na de lunch in de kerk vertrokken we op de fiets naar Hoorn voor een supergezellige stadswandeling onder leiding van gidsen die het leuk konden vertellen. Een aanrader! Gelukkig brak de zon door en de jas kon in de fietstas blijven. Om half zes kwamen we terug in de Lindeboom  waar we het glas konden heffen en onthaald werden op allerlei heerlijke kleine warme gerechten waaraan geen einde leek te komen.
Naast een enerverende quiz met veel discussie was er ook een PowerPointpresentatie  met foto’s  van activiteiten en optredens uit het verleden. Dit lag vast, dus daarover hoefden we niet te discussiëren, want we zijn en blijven EigenWijs! We hebben altijd wel ergens een eigen mening over.
Als klap op de vuurpijl trad om half acht Johan Kruizinga op, professioneel zanger, gitarist en entertainer. Warempel, de voetjes gingen van de vloer en er werd natuurlijk uit volle borst meegezongen met Het dorp, Verdronken vlinder, Hé kom aan blijf niet staan,  Alleluja, enz. enz. Wat hebben we genoten, het was bar gezellig , een prachtdag….Een dag met een Gouden Rand!
Ik ga geen namen noemen want  dan ben ik bang dat ik iemand vergeet maar de Feestcommissie,het Bestuur, degenen die geholpen hebben bij de viering in de kerk, de Schalm, de Lindeboom, de fotograaf, Ruud en Hans….CHAPEAU!!!
Iedereen bedankt bij de totstandkoming van het 50 jarig jubileum van EigenWijs.
Ook U,  onze trouwe bezoekers en fans,  bedankt dat U er was!